Sierbestrating of tuintegels kopen in Groningen? Kom langs bij Hoveniers- en Bestratingsbedrijf R. Sijtsema.

U stelt steeds hogere eisen aan de sierbestrating om uw huis en in uw tuin. Wat betreft uitstraling en kleur, maar zeker ook wat betreft materiaalkeuze. Deze moet natuurlijk perfect aansluiten op uw wensen. Hoveniers- en Bestratingsbedrijf R. Sijtsema heeft ruim 20 jaar kennis en ervaring op het gebied van advisering en levering van sierbestrating. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment in diverse kleurinstellingen en formaten. Daarmee creëert u altijd een natuurlijk woonomgeving die aansluit op al uw woonwensen en –verlangens.

Hoveniers- & Bestratingsbedrijf R. Sijtsema; voor al uw sierbestrating en tuintegels dé leverancier van het Noorden!

Ons sierbestratingspark
Veel van onze sierbestrating-producten kunt ook met eigen ogen bekijken in onze showroom. U vindt gegarandeerd een passende siertegel. Een rondwandeling door onze showroom leert al snel dat men bij Hoveniers- en Bestratingsbedrijf R. Sijtsema werkelijk van alle markten thuis is. Of het nu gaat om gebakken bestrating, natuursteentegels of betonnen klinkers, men kan het zo gek niet bedenken of wij hebben het.

Sierbestratingsadviseur
Om u een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, voorzien onze deskundige sierbestratingsadviseurs u van alle benodigde informatie. Onze adviseurs helpen u graag met het realiseren van uw tuindromen. Hierbij staan uw persoonlijke wensen en budget voorop.

Sierbestrating reinigen
Uw siertegels blijven het langste mooi wanneer deze regelmatig schoongemaakt worden. Echter zijn veel van onze tegels minder gevoelig voor vervuiling, krassen en/of slijtage. Daarnaast zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Veel producten noemen wij dan ook 'Easy2Clean'. Dit wil echter niet zeggen dat ze onderhoudsvrij zijn. Wij raden het gebruik van hogedrukreinigers af. Los van het feit dat het een zeer snelle oplossing is, kan het ook voor beschadigingen zorgen. Door de hoge druk heeft u meer kans op beschadigingen en zullen de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen langzaam verdwijnen.

Onderhoud en advies
Algen en mossen - Voor het verwijderen adviseren wij om goede reinigingsmiddelen te gebruiken. Vraag altijd om advies bij uw plaatselijke bestratingsspecialst of neem contact met ons op. Een goed alternatief voor reinigingsmiddelen is stoom.

Korstmossen - Deze variant ontstaat uit verbindingen van algen en schimmels. De bestrijding ervan werkt eigenlijk hetzelfde als bij de algen en mossen. Zorg ervoor dat dat de temperatuur van de kortsmos dankzij stoom oploopt tot 70 graden Celsius. Dit kunt u het beste doen bij droog weer waarbij de temperatuur minimaal 15 graden is.

Verwerking van bestrating
Het zandbed - Bovenste laag 3-5 cm fijn split, metselzand of kalkvrij brekerzand voor een goede doorwatering. De kans op kalkuitbloei wordt hierdoor sterk verminderd. Het zandbed hieronder moet minimaal 10 á 15 cm dik zijn. Bij een weke ondergrond, zoals bijv. klei of veengrond, is een zandbed van 20 cm aan te raden.

Afschot - Nadat u het zandbed heeft aangebracht gaat u de kantopsluiting aanbrengen. Houd hierbij rekening met het afschot van 1 cm per meter. Vervolgens neemt u een rechte plank en zaagt u in de kopse kanten van de plank een keep uit. De afmetingen zijn afhankelijk van de dikte van de bestrating die u gaat toepassen - 1 cm.

Profileren zandbed - Houd tijdens het straatwerk het zandbed glad door middel van planken of plaatmateriaal. Dit vergemakkelijkt het strak aan elkaar leggen van de bestrating.

Hoveniers- & Bestratingsbedrijf R. Sijtsema

Oostwoldjerweg 2a
9628 TB    Siddenburen
06 – 453 82 425

KvK: 81384122

Openingstijden

Maandag 07:30-18:00
Dinsdag 07:30-18:00
Woensdag 07:30-18:00
Donderdag 07:30-18:00
Vrijdag 07:30-18:00
   

Social Media

facebookinstagramLinkedIn